آموزش زبان برنامه نویسی C و ++C :: جلسه اول (آشنایی با زبان C)
با توجه به اینکه زبان C برای برنامه نویسی بسیاری از میکروکنترلرها (به عنوان مثال ARM ،PIC Arduino ،AVR و ...) مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین سهم زیادی در توسعه سایر زبان های برنامه نویسی (از جمله ++MATLAB ،Java، C# ،PHP ،C و ...) داشته، دارای اهمیت بسیار زیادی است. بر همین اساس؛ بر آن شدیم تا به آموزش زبان برنامه نویسی C بپردازیم. خواه شما تجربه برنامه نویسی داشته باشید یا نه؛ این آموزش برای همه کسانی که مایل به یادگیری زبان برنامه نویسی C هستند تدوین شده است.
مقدمه
زبان برنامه نویسی C، یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که می توان چگونگی کارکرد ماشین ها را توسط آن شبیه سازی و برنامه ریزی نمود. درک کردن اینکه حافظه کامپیوتر چگونه کار می کند، یکی از جنبه های مهم زبان برنامه نویسی C است. با اینکه C را می توان به عنوان یک زبان یادگیری دشوار در نظر گرفت ولی درحقیقت C یک زبان بسیار ساده با قابیت های بسیار زیادی است.
C یک زبان کاربردی رایج برای بسیاری از برنامه ها همچون Windows، مفسر پایتون، گیت (Git) و بسیاری از نرم افزارها و کاربردهای دیگر است. C یک زبان کامپایل شده است؛ این بدین معنی است که برای اجرای آن کامپایلر (به عنوان مثال Code::Blocks یا Visual Studio) باید کدی که ما نوشته ایم را بگیرد، آن را پردازش کند و یک فایل اجرایی ایجاد نماید.
در این آموزش از نرم افزار Code::Blocks استفاده خواهد شد. نرم افزار مورد نظر را از وب سایت توسعه دهنده براساس نوع سیستم عامل با کلیک بر روی این لینک می توان انتخاب و دانلود نمود. ما فایل codeblocks-17.12mingw-setup.exe را دانلود ونصب نموده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مقایسه انواع محیط یکپارچه توسعه نرمافزار به این لینک مراجعه نمود.
اولین برنامه ما
برای ایجاد یک پروژه جدید مطابق تصویر زیر گزینه Create a new project را انتخاب می کنیم:
سپس در صفحه باز شده Console application را انتخاب کرده و بر روی Go کلید می کنیم:
صفحه بعدی، صفحه خوش آمد گویی است که برای رد شدن از آن بر روی Next کلیک می کنیم:
صفحه جدید مربوط به انتخاب زبان برنامه نویسی است. در این صفحه زبان C را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک می کنیم:
در صفحه بعد عنوان پروژه و مسیر ذخیره سازی آن را انتخاب می نمائیم و مجددا بر روی Next کلیک می کنیم:
نهایتا در صفحه پایانی کامپایلر GNU GCC Compiler را انتخاب کرده و بر روی finish کلیک می کنیم:
تا به اینجا پروژه خود را ایجاد کرده ایم. اکنون برای نوشتن برنامه ای که مدنظر داریم از منوی درختی برنامه ایجاد شده، مطابق تصویر زیر دوبار بر روی فایل main کلیک می کنیم:
برنامه نوشته شده: